Avocatul ieșean Căcescu se luptă cu „Hidra demonică” în instanță

Avocatul ieșean Gabriel Căcescu este atât de viteaz, încât a dat în judecată Primăria din Iași, pentru ca aceasta să elimine sculptura intitulată „Hidra”, care a stârnit atâtea controverse.

Avocatul Căcescu cere instanței să-l oblige pe primarul Mihai Chirica să plătească daune de 100 lei pe zi din momentul introducerii acțiunii în Justiție și pânâ când va muta statuia.

În acțiunea sa, Căcescu arată că Hidra, postată în fața grupului statuar al voievozilor a fost amplasată ilegal, fără acordul Direcției de Cultură și de asemenea aduce defăimare domnitorilor români și istoriei naționale.

În fapt, primarul Municipiului Iași, a permis fără drept, cu încălcarea legii amplasărea statuii „Hidra”, sculptura amplasata la Fundatie, zona Copou Iași, fapt ce a stârnit indignarea și chiar revolta cetățenilor români, nu doar a cetățenilor din Municipiul Iași. (…) Această sculptură monstruoasă a fost amplasată chiar în fața sculpturilor Voievozilor Români, lângă Casa Pogor, aducând astfel o defăimare, a înaintașilor noștri, fiind o bătaie de joc la adresa istoriei și a banilor publici, pe care primarul nostru Mihai Chirica o face de ani de zile pe astfel de „opere” de artă demonică. Prin expunerea acestei sculpturi, în Municipiul Iași, în condițiile în care 90% din populația acestuia este creștină/ortodoxă, iar zona Moldova este protejată și binecuvântată de Sf. Parascheva, consider o mare blasfemie adusă creștinismului din Municipiul Iași”, se arată în acțiunea depusă de avocatul Gabriel Căcescu.

Cacescu (stânga), alături de Diana Șoșoacă (dreapta). Foto Facebook – Elena Vukic

Admin

Admin